Imearmas video: Haapsalust leitud tilluke oravapoeg on jõudsalt kosumas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gabrieli Loomade Elu / Facebook

Aprilli keskpaigas kutsuti Eesti Metsloomaühing appi pesast välja kukkunud imepisikesele oravapojale. Oskariks nimetatud oravapoja võttis enda hoole alla noor loomapäästja Gabriel Vodolaztšenko lootuses loomakese elu päästa. 

Esialgu vaid 45 grammi kaalunud oravapoega tuli sööta iga 2-3 tunni tagant. Vähem kui kolme nädalaga on Oskar jõudnud 98 grammini ning joob piimasegu ülima isukuse ja pühendumusega. Vaatamata kõrgele kukkumisele ja külmal maapinnal lebamisele ei saanud oravake ka vigastusi ega muid tervisehädasid ning on suurepärase tervise juures.

Metsloomast aga lemmiklooma ei tee ja seega on Gabrieli eesmärk Oskar niipea kui võimalik taas loodusesse viia. Esialgu jääb oravapoiss tuppa puuri, ent suuremaks sirgudes viiakse ta välipuuri teiste oravate seltskonda. Lõpuks ootab Oskarit ees pääs vabadusse ning elu omapäi.

Kui soovid oravapoja kosumist aidata, saad seda teha pangaülekandega:

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100 Swedbank

Selgitus: «Haapsalu oravapoiss»

Mida teha, kui leiad pesast välja kukkunud oravapoja: 

  • Kui sinu õue peal on pesast alla kukkunud oravapoeg, siis tasub esmalt hoolega vaadata, kas oravaema kuskil ei liigu ning veidi aega olukorda kaugemalt jälgida. Kui aga ilm on jahe ning poole tunni või tunni aja jooksul pole oravaema oma pojale järele tulnud ning sa ei näe teda ka aias ringi liikumas ning kui oravapoeg kössitab samal kohal, siis tasub ta sooja tõsta ja Metsloomaühingule helistada.
  • Kindlasti tuleks oravapoeg kohe sooja tõsta siis, kui ta on käega katsudes jahe, apaatne, kui ta on viga saanud või kui on oht, et teda ründavad linnud või kassid ja ta võib viga saada. 
  • Oravapoegi ei maksa ise kohe toitma hakata, kõik edasise käitumise soovitused annab Metsloomaühing. Esmane abi on see, et ta saab sooja.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles