Imetabane galerii: sukelduja sai astelrailt kallistuse ja selfie

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida teeksid sina, kui keset sukeldumist tuleks sulle elava tekina ümber hiigelsuur astelrai? Fotograaf Mark Tilley kasutas võimalust ära ja tegi loomaga tõenäoliselt oma elu parima selfie.

Tilley kaaslaseks olnud Jim Catlini sõnul soovis Tilley raisid endale ligi meelitada ning kinnitas enne sukeldumist oma seljale kalmaaritükke. Lõuna-astelraisid leidub Kariibi mere saarte läheduses külluslikult ning turistid toidavad neid regulaarselt.

Samas ei tohi siiski unustada, et tegu on ohtlike loomadega — justnimelt astelrai rünnaku tagajärjel hukkus Austraalias ja ka mujal maailmas palavalt armastatud loomasaadete juht Steve Irwin. Nagu nimigi ütleb, on astelraide saba otsas astel, mis võib inimestele põhjustada ränku vigastusi. 

«Mark oli vahepeal astelraidega pealaest jalatallani kaetud ning kogu stseen oli liiga naljakas, et mitte pildistada,» meenutas Catlin. «See oli tõeliselt võrratu kogemus, sest ma olen astelraidega koos ujumisest kaua unistanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles