Video: mahajäetud India tehasest päästeti lõksu jäänud tiiger

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: / Caters News Agency / Scanpix

India metsloomakaitsjatel kulus ligi kümme tundi, et ühest mahajäetud kummivabrikust kätte saada tiiger, kes seal juba kaks kuud elanud oli. Taganedes hüppas tiiger sügavasse auku ja jäi sinna lõksu.

Kolmeaastane tiiger, kellele pandi nimeks Fateh, sattus Uttar Pradeshis asuva mahajäetud vabriku aladele veebruaris pärast territoriaalset võitlust teise tiigriga. Loomapäästjate meeskonnal kulus ligi kümme tundi, et tiiger kätte saada ning ainuüksi tund läks looma august välja tõstmisele. 

Uimastatud tiiger viidi seejärel veterinaaride hoole alla, kes avastasid, et tema käpad ja küüned olid kõvasti viga saanud. Tõenäoliselt tiiger just sellepärast tehasesse peituski — vigastuste tõttu poleks ta olnud võimeline territooriumi eest võitlema ning ka saakloomade püüdmine oli raskendatud.

Tiigri positsioneerimiseks kasutati droone ning kui loom leiti, ta uinutati. Tiigrile ülevaatuse korraldanud veterinaarid leidsid aga, et looduses ta enam hakkama ei saaks ning seetõttu saab looma uueks kodus Kanpuri loomaaed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles