Südantsoojendav sõprus: koer on oma peremeest aastaid iga päev rongijaamas oodanud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ei ole vast palju koeri, kes näitavad oma peremehe vastu üles niivõrd armast pühendumust, kui Hiinas Chongqingis elav Xiongxiong. Iga päev saadab kutsa mehe rongijaama ja jääb sinna terveks päevaks tema naasemist ootama.

Xiongxiong, kelle nimi tähendab hiina keeles karu, ootab raudteejaamas igapäevaselt vähemalt 12 tundi ja ei lahku sealt enne, kui tema peremees tagasi on. Kutsa kodu on raudteejaama läheduses ja kuna ta näitab kõigi möödujate vastu üles vaid sõbralikkust, ei ajata teda ka ära ning koerast on Hiinas saanud omamoodi staar.

Nüüd levib Xiongxiongist internetis südantsoojendav video, mis tema reaktsiooni imehästi näitab. Kui koera peremees välja ilmub, muutub 15-aastane Xiongxiong rahulikust seeniorkoerast rõõmsaks ja energiliseks kutsaks, kes on oma parima sõbra saabumise üle ülimalt õnnelik. 

Koera peremehe sõnul on Xiongxiong tema kaaslaseks olnud umbes kaheksa aastat ning selle aja jooksul on ta igapäevaselt rongijaamas ootamas käinud. «Xiongxiong on mind nähes alati rõõmus ja see teeb ka minu tuju heaks,» rääkis mees väljaandele Chongqing Evening News. «Tema entusiasm ja energia kustutab mu väsimuse täielikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles