Video: Inglismaal päästeti aeglasest ja piinarikkast lämbumissurmast hüljes

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Junstanton SEA LIFE Sanctuary / Facebook

Inglismaal tõttasid loomapäästjad appi hülgele, kelle kaela ümber oli kinni jäänud õhufiltrist pärit osa. Rõngas segas loomal nii hingamist kui ka söömist ja peagi oleks hüljes hukkunud.

Hüljes leiti Norfolki ranniku lähedalt ning viidi Hunstantoni metsloomade varjupaika. Kui veterinaarid rõnga eemaldasid, tuli nähtavale sügav haav, sest hülge kasvades jäi rõngas tema kaela ümber aina kitsamaks ning selle teravad servad lõikusid looma nahka.

Varjupaigas sai hüljes Harry Potteri raamatusarjast pärineva loitsu järgi nimeks Relashio — võlurite maailmas aitab see võlutrikk kuhugi kinni jäänud asjad lahti saada ning seetõttu sobib nimi loomale kui valatult.

Esialgu ujus ja puhkas hüljes vaid kõht üleval, sest haav valmistas talle palju valu. «Kui teda poleks leitud, oleks Relashiot ees oodanud aeglane ja valulik surm,» sõnas varjupaigatöötaja Nicky Nelson. «Tema haav oleks muutunud aina sügavamaks ning takistanud tal hingata ja süüa.»

Nüüd õpetavad päästjad hüljest teiste varjupaigas elavate liigikaaslaste näitel õigesti ujuma, et ta pärast vabastamist looduses hakkama saaks. Praeguseks on Relashio varjupaigas olnud kaks kuud ja tema haav on nähtavalt paranenud. Kuu aja pärast plaanib varjupaik ta aga tagasi Norfolki viia ja taas merre lasta. Varjupaik pani ka inimestele südamele, et nad oma prügi merre ei viskaks, sest see võib mereelukatele saatuslikuks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles