Imearmas video: Schönbrunni loomaaias sündis kaks üliharuldast leopardikutsikat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zoo Vienna Schönbrunn / Facebook

Kuigi Viini Schönbrunni loomaaeda kolinud jääkaru Nora veel pisiperet ei oota, on talitajatel ja külastajatel sellegipoolest põhjust rõõmustada, sest märtsi lõpus nägi ilmavalgust kaks haruldast amuuri leopardi.

Leopardikutsikad sündisid 27. märtsil, ent nende esimene tutvumine siseaedikuga toimus alles selle nädala alguses. Emaleopard Ida jaoks on tegu esimese pesakonnaga, ent oma uue rolliga on ta seni suurepäraselt hakkama saanud. Kaks kutsikat on ka esimesed amuuri leopardid, kes on sündinud Schönbrunni loomaaias.

Sündides olid veel teadmata sugudega leopardikutsikad pimedad ja abitud ning avasid oma silmad esmakordselt kahe nädala vanuselt. Kutsikad ise on väga uudishimulikud, ent Ida kaldub siiski ettevaatlikkusele ning järglastel kaua uues aedikus istuda ei lase.

Amuuri leoparde saab näha ka Tallinna loomaaias ning meie ekspositsioonis elavad kaks leopardi — nooruke isasloom Alexei, kes sündis 2014. aastal Inglismaal Twycrossi loomaaias ning kogenud emasloom Darla, kes on üles kasvatanud juba 12 kutsikat. 

Amuuri leopardi levila vähenes 20. sajandi jooksul dramaatiliselt. Kui sajandi algul oli amuuri leopard Primorje lõunaosa tavaline asukas, siis nüüdisajal elab Venemaa, Hiina ja Põhja-Korea kokkupuutealal umbes poolsada isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles