USA piiripunktist leiti kott uimastatud tiigrikutsikaga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irma Chapa / Twitter

Selle nädala alguses püüdsid USA-Mehhiko piiri illegaalselt ületada kolm meest, kes piirivalvureid nähes aga sääred tegid ja endast musta spordikoti maha jätsid. Kotist välja tulnud «kaup» üllatas aga piirivalvureid kõvasti, sest tegu oli oimetu tiigrikutsikaga.

Kotist leitud tiigrikutsikas oli vaid kahe kuu vanune, teadvuseta ja vajas kiiret meditsiinilist abi. Seetõttu transporditi loom Texases Brownsville'is asuvasse Gladys Porteri loomaaeda, mis spetsialiseerub ohustatud loomaliikide abistamisele. Teisipäevaõhtuse seisuga oli väikese tiigri olukord märgatavalt paranenud ning tõenäoliselt taastub ta täielikult.

«Tegu ei olnud kindlasti mitte tavalise tööpäevaga,» kirjutas Rio Grande oru sektori piirivalvurite pressiesindaja Irma Chapa Twitteris. «See imearmas tiigrikutsikas sai teise võimaluse elule.»

Foto: Irma Chapa / Twitter

Loomaaia veterinaar Tom deMaar sõnas aga väljaandele Washington Post, et äritsejad pidid tiigri mingil moel uimastama, sest ärkvel tiigrikutsika kotti toppimine ei ole ülesanne kergete killast. Tiigripoiss veel ametlikult nime saanud ei ole, ent kuna tema päästmise päeval tähistati Mehhikos Dia del Niñot ehk lastekaitsepäeva, sai tiigripoiss hüüdnimeks Niño.

Tiigrikutsikaid on üle Mehhiko piiri transportida püütud korduvalt. Eelmisel aastal võeti ühes California piiripunktis vahele väike tiiger, kelle üks USA nooruk internetist ostis. Kümne aasta eest püüti aga USA-st Mehhikosse viia kuute tiigrikutsikat, kelle piirivalvurid kätte said ning samuti Gladys Porteri loomaaeda toimetasid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles