Päevakäpp: kangelaslik Mirry väärib aasta ema tiitlit

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja/Facebook

Mirry on Pesaleidja Aasta Ema. Eelmisel suvel tõi ta ilmale oma elu ilmselt esimese, võib-olla teise pesakonna. Näpistavate sügiskülmade saabudes olid lapsed, kolm juba emast suuremat volaskit, endiselt ema valvsa hoole all. 

Mirry võttis kogu vapruse kokku ning kolis lastega ühe maja hoovi. Ilmselt oli ta korraliku taustauuringu teinud, sest loomasõbraliku majapidamise uksed avanesid peagi ning Mirry sai oma jõmpsikad tuppa sooja ja majaperenaisest sai Pesaleidja hoiukodu.

Mida aga Mirry ukse vahelt sisse lipsates maha salgas ja kiivalt varjas, oli «väike üllatus». Mõne päeva möödudes tõi ta soojas hoiukodus ilmale oma järgmised viis poega. See oli tal küll hästi ajastatud — Pesaleidja vabatahtlikud ei kujuta hästi ette, et õnnestuks leida hoiukodu korraga üheksale kassile

Tänaseks on Mirry väikesed pojad päris kodud leidnud, kuid kolm teismelist — ammu emast palju-palju suuremad — on endiselt ema kasida-pesta-kasvatada. Mirry on vahva, vapper ja lepliku loomuga noor emane kass. Nüüd, kus pojad on suureks kasvatatud, on tal mängulust jälle tagasi ning toas käib hoogne pallimäng. Iseseisvas elus lihvitud oskusedki pole kuhugi kadunud ja hiljuti püüdis Mirry hiire kinni.

Kui tahad Mirryle kodu pakkuda, siis täida loomasoovija ankeet ja hoiukodu kutsub sind külla. Et lemmiklooma kojutoomine oleks muretum, tuleb Pesaleidjast võetud kassiga kaasa Royal Canini poolt kaasa pandud kingipakike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles