Vabaduse kutse: võrukaelast kass oli nädal aega lennujaamas jooksus

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Pepper
Kass Pepper Foto: @tn_nt17 / Twitter

Eelmisel nädalal pääses hiigelsuures John F. Kennedy rahvusvahelises lennujaamas kandepuurist välja kass, kes ilma pikemalt mõtlemata jooksu pistis ja kadus. Kassi leidmiseks ja püüdmiseks kulus turvatöötajatel rohkem kui nädal.

Nelja-aastane kassiplika Pepper saabus 20. aprillil lennujaama oma perenaisega, et võtta ette kolimine New Jerseyst Hiinasse. Turvakontrolli läbimise käigus kukkus kassi kandepuur aga põrandale ning selle luuk avanes. Hetkega oli Pepper puurist väljas, hüppas turvalindile ja kadus. 

Kassi perenaine otsustas oma lennult maha jääda, et Pepperit otsida, kuid tulutult. Lõpuks oli ta sunnitud minema uuele lennule lootuses, et Pepper ükskord siiski välja ilmub. Järgneva nädala jooksul teatati jooksikust korduvalt ning seda eriti varastel hommikutundidel, kui Pepper tõenäoliselt toitu otsis. Peagi sai ta endale ka fantoomkassi hüüdnime, sest turvateenistus jagas kiisust fotot, millel too põlevate silmadega kaamerasse vahib.

Kassile pandi pidevalt välja toitu, kuid hirmunud Pepper ei tulnud seda sööma, kui inimesed läheduses olid. Läbimurre saabus siis, kui üks turvatöötajatest, Kameel Juman, poolkogemata head nõu sai. Juman oli parajasti loomapoes Pepperile süüa ostmas, kui poemüüja tal mõni kassile tuttav inimene kohale kutsuda soovitas.

«Kassilausujaks» sai Pepperi perenaise sõbranna Nuan Lang, kellel oli salarelv — ta teadis kassi mandariinikeelset nime Dai Meng. Langil kulus kassi kätte saamiseks vaid 15 minutit ning peagi oli Pepper tagasi kandepuuris. «Ta hakkas mu peale karjuma, justkui küsides, kus ma nii kaua olnud olin,» sõnas Lang. «Ta tundis ära mu hääle ja oma mandariinikeelse nime ning toidu abil meelitasime me ta puuri tagasi.»

Langi sõnul tunneb kass end hästi ja jääb tema juurde seniks, kuni ta oma õige perenaisega taas kohtub. Ka Pepperi omanik oli uudiseid kuuldes õnnelik ja loodab nüüd oma kassi kiirelt kätte saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles