Päevakäpp: Lissi on vaid kuu ajaga läbi teinud imelise muutumise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kassiabi / Facebook

Kuidas võluda kiisu südant? Mõned on sündides hellad ja isegi, kui elu on täis raskusi, ei kaota nad usku inimestesse. Mõned hakkavad usaldama, kui annad neile midagi maitsvat. Aga mida teha, kui kõike on proovitud? Paid on head, toit maitsev ja soe pesa olemas?

Lissi elas pikka aega Narvas ühe mahajäetud tööstushoone varemetes ja tõi seal ilmale ka mitu pesakonda pojakesi. Head inimesed toitsid kiisut, kuid ühtki sooja nurgakest magamiseks tal ei olnud ja koht oli ka ohtlik — igal pool teravad klaasikillud, ümberringi liiklus.

Eelmise aasta märtsis jõudis Lissi Kassiabi hoiukodusse, kus ta sai esimest korda tunda soojust ja inimese lahket kätt. Kuid hirm oli liiga suur ja tundus, et ei ole ühtegi piisavalt turvalist kohta, kuhu peitu pugeda. Pärast pikka ravi sai Lissi lõpuks teiste kiisude juurde, kuid möödusid päevad ja kuud, aga Lissi ei avaldanud soovi pesast lahkuda. Isegi süüa oli hirm ja hellad paid olid ainsad, mis Lissit sööma meelitasid.

Uudishimu oli suur — kiisuke istus nagu öökull oma ümmarguses pesas ja jälgis kõiki, kuid hirm oli veel suurem. Ka toas teadis Lissi kõiki juba nimepidi ja kes kellega sõbrustavad, kuid juurde ei julgenud minna.

Üks Kassiabi vabatahtlik mõistatas, mis võiks juhtuda, kui Lissi viia teise keskkonda? Viia eemale pidevalt siblivatest vabatahtlikutest ja näidata, et maailm on palju suurem kui üks väike pesa. Nii algas Lissi elus uus etapp, mis alguses tundus talle veel hirmsam kui kõik eelnev. Oli üks erinevus — järsku leidus nii palju peidukohti, et lausa raske valida.

Lissi on olnud eraldi hoiukodus juba kuu aega ja iga päevaga avaneb ta aina rohkem. Vahepeal poeb diivanile ja isegi voodis on meeldivalt pikutanud. Kuid ainult siis, kui keegi ei näe. Lissi lemmiktegevus on televiisori vaatamine: istub ukse juures (et vajadusel ära joosta) ning jälgib. Uueks hobiks on ka aiandus — kõik lilled on läbi nuusutatud ning siit-sealt kobestatud ja pügatud.

Kui sinul puudub kaaslane, kellega televiisorit vaadata või puudub piisavalt aega taimede jaoks, siis on Lissi ideaalne sõber.

Ainus, mida oleks vaja, on palju kannatust ja armastust.

Kuidas võita Lissi südant? Seda vastust me veel ei tea, kuid usume, et juba varsti räägib Lissi ise meile selle väikese saladuse.

Kui Sina tahad võita Lissi südant, siis kirjuta talle aadressile kodu@kassiabi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles