Õnnelik lõpp: moondunud näoga koer leidis pärast aastepikkusi kannatusi armastava pere

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: @beauxtoxthedog / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Moondunud kolju ja üksteisele liiga lähedal asetsevate silmadega labrador Beaux veetis esimesed kuus aastat oma elust inimestega, kes temast karvavõrdki ei hoolinud. Nälginud ja teistsugusele koerale tõttas aga appi loomasõber, kes temasse esimesest silmapilgust kiindus.

Jamie Hulit nägi aasta ees sotsiaalmeedias kuulutust oma sõbralt, kes otsis ajutist kodu koerale nimega Beaux. Piisas vaid koera foto nägemisest ning Hulit teadis, et see neljajalgne peab tema juurde tulema. 

«Ma helistasin oma sõbrale ja ütlesin, et ma tahan seda koera,» meenutas Texases Austini linnas elav Hulit. «Ma ei tahtnud pakkuda asenduskodu — olin enam kui kindel, et ta pidi päriseks minu juurde jääma.»

Hulit sai Beauxi omanike aadressi ja sõitis kohale. Naist ootas ees aga tõeliselt kurb vaatepilt — koer oli terve oma elu elanud tagaaias, tal ei olnud kuuti, teda ei toidetud ega armastatud ning ta oli parasiite täis. 

Beauxi omapärase välimuse põhjustas emaüsa jagamine kuue teise kutsikaga. Kuigi tema füüsilised erilisused ei mõjuta kuidagi koera vaimseid võimeid, ei leidnud aretaja kedagi, kes sellist koera osta oleks soovinud ning ta andis Beauxi tasuta abielupaarile, kelle juurest Hulit kutsa päästis.

Foto: @beauxtoxthedog / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Veterinaari juures selgus, et koeral olid südameussid ning tal ei olnud erilist elulootust. Loomaarstid lasid Hulitil siiski valida, kas proovida koera elu päästa või ta magama panna ning naine otsustas, et Beaux peab abi saama.

Beaux esimene kuu Huliti hoole all möödus hapnikuballooni külge ühendatuna ning ta oli liiga nõrk, et operatsiooni üle elada. Alles kolme kuu möödudes kaalus koer piisavalt ning tema ravi oli edukas, kuigi kutsa kaotas vasakust kõrvast kuulmise ja ei näe oma parema silmaga.

Huliti sõnul valmistab koerale nüüd rõõmu kõik, isegi veterinaari juurde minek. «Beaux kurvastab vaid siis, kui keegi tema kõhtu ei süga,» naljatas Hulit. Naine lisas, et koera kaaslasteks on 13-aastane kuldne retriiver Riley ja perre hiljuti tulnud kutsa Scout ning kõik kolm koera on lahutamatud sõbrad.

Nüüd on Beaux naabruskonnas tuntud oma toredate lipsude pärast. «Kui Beaux inimestega kohtub, on tema nägu neile ehmatav ning seetõttu hakkasin ma talle tema välimuse «pehmendamiseks» lipse kaela panema,» sõnas Hulit. «Tal pole endal aimugi, et ta teistsuguse välimusega on. Tõenäoliselt on ta enda arust maailma ilusaim olend ning ma olen temaga täielikult nõus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles