Haruldane juhtum: koer peab kandma spetsiaalset kostüümi, sest on inimeste vastu allergiline

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ripley Entertainment Inc. / Cate / Caters News Agency / Scanpix

Koeraomanik Sabrina Sieck ei saanud aru, miks tema neljajalgne sõber Cruella end pärast tema lähedal olemist halvasti tundis. Suur oli naise jahmatus, kui lõpuks selgus, et kutsal on inimeste vastu allergia.

«Ma võtsin Cruella 2014. aastal ja sain peagi aru, et midagi oli valesti,» meenutas Sieck. «Ta tuju oli halb ning tema nahk, mis esialgu kerget ärritust üles näitas, muutus peagi ääretult sügelevaks ja hakkas karva kaotama.»

Esimesed visiidid veterinaari juurde ebaõnnestusid ning loomaarstide sõnul oli koer terve. Sieck proovis kõiksugu meetodeid alates erinevatest dieetidest kuni spetsiaalsete pesugeelideni välja. Lõpuks lasi ta Cruellale teha lükrast bodi, mis kutsal inimeste juures olla võimaldas.

Foto: Ripley Entertainment Inc. / Cate / Caters News Agency / Scanpix

Sieck viis Cruella ka allergiatesti tegema ning lõpuks selguski, et koer oli allergiline inimeste, täpsemalt inimkõõma vastu. «Justnagu inimestel on koera- ja kassiallergiad, võib koertel olla inimeseallergia,» ütles Sieck. «Ma ei suutnud seda uskuda.» Lisaks kõõmale on koer allergiline ka näiteks ohakate, mändide, rukki, sipelgate ja tarakanide vastu.

Nüüd saab koer immuunravi, et vähendada tema allergiavaevusi. Lisaks sellele peab ta iga päev võtma ka allergiarohtu, ent saab nüüd oma perenaise kõrval magada ja temalt paisid ja kallistusi vastu võtta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles