Narva suvilapiirkonnast leiti happega üle valatud kassid (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Üleile saabus MTÜ Kasside Turvakodule šokeeriv hädakutsung Narvast: ühest suvilapiirkonnast leiti kaks kassi, kes kellegi kurja käe poolt happega üle olid valatud. Veel kahele kassile oli sisse söödetud mürki ning nende elud olid päästjate kohale jõudes juba lõppenud.

«Kiisud on pärit ühest Narva suvilapiirkonnast, kust eelmisel sügisel avastati kassikoloonia,» sõnas Kasside Turvakodu vabatahtlik Külli Mathiesen. «Kokku oli seal 27 kassi ning üks suure südamega kassisõber hakkas neid kiisusid iseseisvalt päästma — steriliseeris, ravis ja leidis kodusid.»

Niiviisi jõudis hea aitaja omal jõul tänavalt uutesse kodudesse toimetada 13 kassi ning 14 jäid veel ootama oma järjekorda. Möödunud nädalavahetusel kasse toitma minnes avastas abiline aga, et kahele kassile oli antud mürki ja veel kaks olid üle valatud happega. 

Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kassipäästja kutsus appi MTÜ Kasside Turvakodu ning sotsiaalmeediasse postitatud üleskutse kaudu leiti inimene, kes oli nõus Tartust Narva sõitma, kassid auto peale võtma ja nad siis Tallinnasse kliinikusse toimetama. Veterinaaride juures selgus, et ühe kassi nahka oli hape söövitanud sügavad haavad. Teise kiisu vigastused on küll väiksemad, kuid temagi vajab spetsiaalset hoolitsust, sest haavandid kipitavad ja tekitavad püsivat valu.

«Kõik kiisud on ääretult sõbralikud, kuid inimesed, kellele suvilad kuuluvad kasse ei salli,» nentis Mathiesen. «Kevade tulekuga käib suvilates aga rohkem inimesi ja nii meie kui ka leidja oleme kasside pärast sügavas mures. Kui ühtedele anti mürki ning teised valati happega üle, on sõnadetagi selge, kui ohtlik nendel kassidel seal piirkonnas on. Oleme omalt poolt andnud nõusoleku neid kiisusid aidata, kuid meie käed on seotud kuniks meil ei ole ajutisi hoiukodusid, kuhu kassid pärast esmaseid terviseprotseduure paigutada.»

Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kui nurrikute lugu sulle südamesse läks ning sul on kodus väike nurgake, kus ühele või lausa mitmele kassile ajutist pesapaika pakkuda, siis võta MTÜ Kasside Turvakoduga ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee. Samale e-mailile on oodatud ka transpordipakkumised kassidele, kes veel Narvast Tallinna toimetamist ootavad.

Kui tahad aga ulatada oma abikäe happerünnaku all kannatada saanud kiisude raviks, siis oma panuse saad anda mitmel moel.

Annetustelefonidele:

900 6575 – kõne hind 5€

900 6700- kõne hind 10€

Või arvelduskontole:

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu

IBAN: EE712200221035355855

Selgitus: Narva kiisud

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles