Pärnus päästeti suitsusurmast kass

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Denis Karpenkov / PantherMedia / Denis Karpenkov / Scanpix

Täna varahommikul said päästjad väljakutse Pärnusse, kus ühes ridaelamus oli alguse saanud tulekahju. Pererahvas oli hoonest omal jõul välja saanud, ent suitsu täis ruumidesse jäi kass, kellele suitsusukeldujad järgi minema pidid. 

24. aprillil kella 2.30 teatati, et Pärnus Suur-Kuke tänaval on ridaelamus suits. Kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et esimesel korrusel põleb saun. Üks päästjate suitsusukeldumispaar hakkas tegelema põlengu kustutamisega, teine tõi suitsu täis ruumidest välja kassi. Põlengut alguses ise kustutada üritanud mees sai kergeid põletushaavu ning talle andsid esmaabi kiirabitöötajad.

Maja saunaruumid said tulekahjustusi ning suits levis saunast edasi ka mujale majja. Eluruumidest ei leidnud päästjad aga ühtegi suitsuandurit — nende puudumine oleks võinud pererahvale saatuslikuks saada.

Kodu kujundamisel on ohutus esmatähtis ja mitmekorruselises elamises ei piisa ohutuse tagamiseks ühest suitsuandurist, vaid see peaks olema lausa igal korrusel. Tulekahju tekkepõhjust selgitavad päästekeskuse menetlusinspektorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles