Ootamatu leid: koera kõhust avastatud kasvaja osutus neljaks mängukaruks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paragon Vet Referrals / SWNS.com / Paragon Vet Referrals / SWNS.com / Scanpix

Inglismaal Wakefieldis viis üks murelik loomaomanik veterinaari juurde oma bernhardiini Maisy, kartes, et koera tervis on korrast ära. Kompuutertomograaf näitaski koera põrna juures kahtlast massi ning Maisyl diagnoositi vähk.

Kaheksa-aastase Maisy elu ja tervis loodeti päästa operatsiooniga, ent kui loomaarst Nick Blackburn koera kõhu lahti lõikas, leidis ta sealt arvatud kasvaja asemel eest hoopis midagi muud. Imelik mügarik osutus tombuks, mis koosnes pehmetest mänguasjadest, sealhulgas neljast kaisukarust. 

Osa Maisy kõhust leitud mänguasjadest.
Osa Maisy kõhust leitud mänguasjadest. Foto: Paragon Vet Referrals / SWNS.com / Paragon Vet Referrals / SWNS.com / Scanpix

Maisy perenaine Jane Dickinson sõnas, et mänguasjad kuulusid pere chihuahuadele. «Maisyl on harjumus chihuahuade lelud ära varastada ning nendega ise mängida,» ütles Dickingson. «Ma ei ole aga varem tähele pannud, et ta neid süüa üritanud oleks.» Naine lisas ka, et seni on Maisy toitumisharjumused olnud täiesti normaalsed ning ta pole kunagi ühtegi mänguasja ära söönud.

Veterinaar Nick Blackburn nentis, et tegu oli kahtlemata üllatusega ning sellist leidu nad oodata osanud ei oleks. «Igaüks teab, et koertele meeldib kõiksugu asju närida, ent nelja kaisukaru allaneelamine on klass omaette,» ütles Blackburn. «Vähkkasvajaid Maisy kehas ei olnud ning kui mänguasjad välja arvata, on tema tervis täielikult korras.»

Ka Maisy perenaine kinnitas, et operatsioon läks edukalt. «Kui Maisy operatsioonile viidi, kartsin ma muidugi kõige hullemat,» meenutas Dickinson. «Aga nüüd elab ta taas täisväärtuslikku elu ja on sama energiline, kui nooruspõlves.»

Foto: Paragon Vet Referrals / SWNS.com / Paragon Vet Referrals / SWNS.com / Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles