Mitte mingi allaandja: otsusekindel kass kõndis 20 kilomeetrit, et jõuda tagasi koju, kus teda ei tahetud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SPCA of Wake County / Facebook

Kui seitsmeaastase kassi Toby pere ta ära andis, võttis kõuts vapralt ette pika tee tagasi koju. Kassi endised omanikud polnud tema nägemise üle aga üldse rõõmsad — nad viisid Toby varjupaika ja käskisid ta magama panna. 

USA-s Põhja-Carolina osariigis elav Toby sattus oma esimesse koju tänavalt ning FIV ehk kassiaidsi kandjana. Peres elas varasemast ajast kaks kassi, kes uustulnukasse kuigi hästi ei suhtunud ning ka Toby ise polnud kaaslastest vaimustuses. Kasside üksteisega harjutamise asemel otsustas pererahvas Toby ära anda ning kass koliski kahekümne kilomeetri kaugusele. 

Toby aga uue elukorraldusega rahul ei olnud — majast välja saades ta põgenes ja võttis ette pika teekonna tagasi kohta, mida ta seni ainsa koduna teadnud oli. Kui Toby välja ilmus, polnud pererahvas sellega aga üldse rahul. Kartuses, et kass tuleb taas tagasi, viisid nad Toby ühte piirkonna loomade varjupaika ning käskisid töötajatel ta magama panna. 

Varjupaik võttis aga ühendust Wake'i maakonna loomakaitsjatega ja nende otsus oli kindel: Toby tuleb jätta elama ning leida talle uus kodu. Kassi kindlameelsus ja südamlik lugu tegid ta sotsiaalmeedias populaarseks ning peagi võttis kõutsi päästjatega ühendust naine, kes teda endale soovis.

Foto: SPCA of Wake County / Facebook

«On tõeliselt tore, et inimesed olid Tobyst huvitatud vaatamata tema FIV-diagnoosile,» nentis loomakaitsja Tara Lynn. «Haigus muudab küll tema immuunsüsteemi nõrgemaks, ent stressivabas keskkonnas ja vitamiinide toel saab ta sellegipoolest nautida pikka ja head elu.»

Reede ja 13 on traditsiooniliselt seotud ebaõnnega, ent kass Toby jaoks oli see päev, mil ta läks oma uue perenaisega koju. Nüüd on Toby uueks pereks kaks inimest ja kaks kassi, kellega ta vaid loetud päevadega kokku on kasvanud. «Me oleme kindlad, et Toby läks õigesse koju,» sõnas Lynn. «Juba praegu tundub, et ta on seal elanud terve oma elu ja me oleme tema üle tõesti õnnelikud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles