Ootamatu üllatus: põllult leitud kassipoeg osutus metsikuks kiskjaks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SAMRANG PRING/Reuters/Scanpix

Märtsis leidis üks Hiina külamees põllult kassipoja, kelle ta heas usus koju viis. Peagi selgus aga, et mees oli üles korjanud metsiku bengali kassi ning loomale sellega tõenäoliselt karuteene osutanud.

Looduses elavaid bengali kasse (Prionailurus bengalensis) ei tasu segi ajada sama nime kandva, metskiskjaid meenutavaks aretatud kassitõuga. Kassipoegadena näevad eespool mainitud aga tõepoolest kodukasside moodi välja ning tõenäoliselt põhjustas see ka segaduse. 

Mees oli parajasti töötamas metsaäärsel põllulapil, kui ta nägi läheduses ilma uudistamas pruuni-mustakirjut kassipoega. Suutmata pisikest looma üksi jätta, võttis ta kassi koju kaasa ning sai alles kolm päeva hiljem aru, et midagi oli valesti. Ta viis kassipoja kohalikku politseijaoskonda ja seal selgus, et tegu oli bengali kassi järeltulijaga.

Kuigi mees otsustas kassi aidata heast südamest, arvavad spetsialistid, et päästemissioon oli ebavajalik. «Bengali kassid juhtuvad inimestega tihti kokku ning tõenäoliselt ei olnud see poeg eksinud,» nentis metskassiekspert Luke Hunter. «Ma saan farmeri otsusest aru, ent kõige õigem oleks olnud poeg jätta sinna, kust ta leiti. Arvatavasti oli emasloom parajasti jahiretkel ning ta oleks oma pojale peagi järgi tulnud.»

Oma ema hoole alt ära võetud poegade tagasi viimine on päevade küsimus — kui emasloom järeltulijaid ei leia, lahkub ta piirkonnast. Seetõttu jääb väike bengali kass praegu kohalike võimude hoole alla, kes ta sobival ajal taas loodusesse lasevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles