Lihtsuses peitub võlu: vaata, kui geniaalselt noor antiloop hüäänkoerad üle kavaldas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Mõnikord ei ole täbarast olukorrast välja saamiseks vaja muud, kui veidi kainet mõistust. Seda jätkus küllaga ühel noorel vesivohlul, kes võttis hüäänkoerte karja eest pääsemiseks riski, mis end küllaga ära tasus.

Giid Quinton Josop oli parajasti rühma turistidega safaril, kui ta nägi hüäänkoerte karja taga ajamas antiloopide alamsugukonda kuuluvaid vesivohlusid. Enim paistis kiskjatele huvi pakkuvat noorloom, kelle nad emast lahku ajada suutsid ning siis vaid talle keskendusid. 

Josop võttis välja kaamera ja sai lindile tõeliselt toreda ninanipsu. Nooruke tall ei olnud huvitatud hüäänkoerte lõunasöögiks saamisest — ta hüppas tiiki ja jäi selle keskele vapralt ootama. Kiskjad talle aga järgneda ei soovinud ning pärast tulutuid katseid vohlule ühest ja teisest küljest läheneda andsid nad alla ja lahkusid, võimaldades noorel antiloobil oma emaga taasühineda. 

Saaklooma veekogude juurde ajamine on üks põhilistest hüäänkoerte jahitaktikatest. Aafrika loomad krokodillihirmu tõttu hea meelega vette ei lähe ning tavaliselt pööravad nad kaldani jõudes otsa ringi või jäävad lõksu, võimaldades koertel oma saak kergelt kätte saada.

«Ma usun, et hüäänkoerad olid ka ise paranoilised, sest siin piirkonnas võib krokodille tihti kohata,» nentis vahejuhtumit filminud Josop. «See väike tall võttis riski — ta oleks võinud langeda veelgi hirmsama kiskja ohvriks, kuid tal vedas ning peagi oli ta elusa ja tervena oma emaga jälle koos.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles