Uskumatu pühendumus: naine maksis kassi neerusiirdamise eest üüratu summa

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stanley ja tema neerudoonor Jay
Stanley ja tema neerudoonor Jay Foto: Patsy Boyd / Peoplespostmedia / Facebook

Mõni loomaomanik on oma neljajalgse sõbra jaoks valmis tegema kõike. Ameeriklanna Patsy Boyd maksis näiteks kinni hiiglasliku kliinikuarve, et päästa oma armastatud seeniorkassi elu.

Boydi 17-aastane kass Stanley vajas eelmise aasta lõpus uut neeru ning naine ei kahelnud hetkekski oma otsust see talle võimaldada. Operatsiooni maksumuseks kulunes aga tervelt 40 protsenti naise aastasest sissetulekust: 19 000 dollarit ehk veidi üle 15 000 euro. 

Stanley neerudoonoriks sai kaheaastane Jay, kelle Boyd varjupaigast võttis. Lisaks Stanleyle ja Jayle on Boydil veel neli kassi, ent naise enda sõnul oli Stanley elu päästmine talle tähtsaim. «Ma ei teadnud, kas Stanley operatsioon õnnestub või ei, kuid ma tahtsin tema heaks kõik, mis võimalik,» nentis Boyd. «Kuid ta taastub kenasti ja on rõõmsameelne ning see on palju tähtsam, kui ükski rahasumma.»

Boydi sõnul on ta üldiselt tagasihoidlik kulutaja ning hoiab raha kokku kõikjalt, kus võimalik. Naisel pole ühtegi võlga, ta sõidab kasutatud autoga ning ostab riideid taaskasutuskeskustest. Naise arvates on Stanley operatsioonist rääkimine võimalus inimestele näidata, et hoolika plaaneerimisega on igaühel võimalus kõrvale panna suuremaid rahasummasid, mida siis millelegi tõeliselt tähtsale kulutada. 

Pole kahtlustki, et Stanley on naisele tõepoolest tähtis. «Ma armastan kõiki oma kasse, ent Stanley on neist enim inimese moodi,» ütles Boyd. «Ta on häälekas suhtleja, hoiab ebatavaliselt hästi silmsidet ning kui ma olen tööl, istub ta aknalaual ja ootab mu naasmist.»

Boydi sõnul on ta teadlik, et Stanley on vana ning tema tervis seetõttu nõrgem. Naine ootab kannatamatult 28. maid — sel kuupäeval möödub operatsioonist pool aastat ning pärast seda kasvab kassi võimalus pikemaks ajaks ellu jääda drastiliselt. «Ma tean Stanleyt läbi ja lõhki,» kinnitas Boyd. «Mul ei ole kahtlustki, et ta on üks neist kassidest, kes elab 25-aastaseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles