Imearmas video: uudishimulikud hüäänikutsikad käisid safaril osalejatega tutvumas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Hüäänid on oma loomult uudishimulikud ja julged loomad ning safaridel juhtub tihti, et noored hüäänikutsikad tulevad ilma mingisugusegi kartuseta inimeste juurde. Tänu kaameratele on selliste kokkusattumuste tulemuseks tõeliselt nunnud kaadrid.

«Hüäänikutsikad tahavad kõike omal nahal järgi proovida,» sõnas video autor Quintin van der Merwe, kes töötab Lõuna-Aafrika Vabariigis asuvas Krügeri rahvuspargis giidina. «Seetõttu olen ma korduvalt näinud, kuidas nad püüavad närida autode rehve ja porikumme.»

Van der Merwe'i sõnul tulevad väikesed hüäänid pea alati autode juurde, kui need nende pesapaikade läheduses peatuvad. Neid meelitab autode juurde nende hea lõhnataju — on vältimatu, et safari läbimise ajal jäävad masina külge teiste loomade väljaheidete lõhnad ning hüäänidele pakub see palju huvi.

«Kui nad autosid närima hakkavad, piisab tavaliselt vaid kergest käelöögist ukse või akna vastu ning see sunnib nad eemalduma,» ütles van der Merwe ja lisas, et tegelikult ei põhjusta hüäänid autodele mingisugust kahju. 

Giid sõnas, et loomulikult hoiab ta alati silma peal vanaloomadel, kes läheduses ootavad. «Ma ei filmiks täiskasvanud hüääne nii lähedalt, sest nad on noortest oluliselt ohtlikumad,» kinnitas van der Merwe. «Kuid vaatamata oma armsusele on ka väikesed hüäänid kiskjad ning seetõttu filmin ma neid alati statiivpulga abil ja ei pane oma kätt nende lähedusse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles