Fotod ja video: Saksamaa loomaaias murrab südameid imearmas jääkarupoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Gelsenkirchenis asuvas Zoom Erlebniswelti loomaaias sündis detsembris jääkarupoeg, kellele pandi nimeks Nanook. Möödunud reedel toodi väike mõmmik külastajate rõõmuks lõpuks väliaedikusse.

4. detsembril sündinud Nanooki emaks on 13-aastane Lara, kes on ka ise detsembrilaps: ta sündis 2004. aasta 1. detsembril Viinis Schönbrunni loomaaias ning kolis Saksamaale 2005. aastal.

Enne möödunud reedet oli Nanook külastajate pilgu eest varjatud ja kasvas siseruumides. Oma esimesed sammud väliaedikus tegi ta tagasihoidlikult ning ema kaitsvas varjus, ent peagi sai uudishimu karupojast võitu ja huvilised said näha, kuidas ta mööda aedikut ringi paterdas, kõik nurgad üle nuusutas ning basseinis suplemist proovis. 

Karupoja nimi Nanook tähendab inuktituti keeles jääkaru. Lisaks sellele olid valikus veel Mathilda, Lenja, Lore ja Baerbel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles