Päevakäpp: geneetiliselt pime kassiplika ei vaja nägemist, et armastada

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ

Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ hoiukodus elab imeilus kassiplika vesihalli karva ja valge kurgualusega. Kassitüdrukul on ka tõeliselt suured ja rohelised silmad nagu tõllarattad, ent need silmad ei näe. 

Umbes kaheaastane nimeta kassitüdruk leiti koos oma vennakesega pooleteise aasta eest ühelt Saaremaa põllult, kuhu keegi südametu inimene nad surema oli jätnud. Päästjad viisid kiisud Tartu Maaülikooli loomakliinikusse, kus tehti kindlaks, et kassitüdruk oli geneetiliselt pime. Veterinaarid ravisid kassi ussidest ja nohust terveks ning nüüd võib ta uhkustada täielikult korras tervisega. 

Vaatamata pimedusele saab kassiplika oma eluga suurepäraselt hakkama ning armastab ääretult inimeste lähedust ja ka teisi sõbralikke loomi, kuigi neid ei tohiks uues kodus olla liiga palju. Eelkõige sobiks ta paiksesse perre, kus on juba suuremad lapsed või seltsiks mõnele kodusele pensionärile, kelle kaisus mõnusalt aega veeta.

Kui leiad, et sooviksid pimedale kassitüdrukule pakkuda kodu ja armastust mida ta väärib, kirjuta talle aadressile eesti.kassisoprade.kogukond@gmail.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles