Tõeliselt heanaaberlik: Lõuna-Korea farmer tappis koera ning kutsus looma omaniku koeralihadineele

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yuval Helfman/PantherMedia / Yuval Helfman / Scanpix

Üks Lõuna-Korea talupidaja sai hiljuti hakkama tõeliselt alatu teoga — olles oma naabri koera haukumisest häiritud, lõi ta tolle kiviga surnuks, küpsetas ära ning kutsus siis looma omaniku õhtusöögile. 

62-aastane farmer tunnistas oma teo üles pärast seda, kui naabruses elanud ja anonüümseks jääda soovinud mees sellest koera omanikule teada andis. Koeratapja sõnul oli ta kaheaastase corgi haukumisest väsinud ja otsustas teda kiviga visata, mille tagajärjel koer teadvuse kaotas.

«Farmer väitis, et ta kägistas teadvuse kaotanud koera seni, kuni too suri ning küpsetas looma seejärel ära,» sõnas juhtumit uurinud detektiiv. «Siis kutsus ta mitu naabrit koeralihast tehtud õhtusöögile, nende hulgas ka tapetud koera peremehe.»

Juhtum sai riigis avalikuks pärast seda, kui koeraomaniku tütar postitas internetti avaliku  abipalve ja nõudis koeratapja karmi karistamist. Neiu sõnul käis ta koera kadumise päeval mööda linna ringi ning küsis tema kohta ka looma tapnud farmerilt, kes avaldas koera kadumise üle kaastunnet ning lootust, et loom siiski leitakse. Järgmisel hommikul läks koeratapja oma naabrimeest lohutama ja kutsus ta sööma koeralihast tehtud õhtusööki. Koeraomanik aga keeldus viisakalt, sest koeraliha söömine talle huvi ei pakkunud. 

Koeraliha on kaua olnud osa Lõuna-Koera toidukultuurist, ent selle tarbimine on teinud suure languse ning riigi elanikud näevad koeri nüüd pigem lemmikloomade kui toiduna. Noorema põlvkonna hulgas on koeraliha söömisest saanud tabu. 

Igal aastal tapetakse riigis ligi miljon koera ning koeraliha armastajad usuvad, et selle söömine annab juurde head energiat. Loomaaktivistid seisavad aga koeraliha tarbimise lõpetamise eest ning loomapiinajaid ootab praeguste seaduste järgi ees kaheaastane vanglakaristus või 15 000-eurone rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles