Nalja ei mõista: okassiga peletas üksi minema seitse näljast lõvi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Igas võitluses pole vaja oma vastasest suurem olla ning nurka surutuna piisab ka sellest, kui sul on varnast võtta kaval trikk või kaitsemehhanism. Täpselt nii tegi okassiga, kes suutis eemale peletada seitse näljast lõvi. 

Lõuna-Aafrika Vabariigis Krugeri rahvuspargist juhtunud vastuseisule sattus peale Hennie Bekker, kelle tähelepanu tõmbas lõvikarja häälitsemine. Selgus, et lõvid olid ümber piiranud okassea ning püüdsid talle igast küljest ligi saada, ent looma teravad okkad ei võimaldanud neil seda teha. 

«Ma olin veendunud, et okasseal ei olnud lootustki, kuid ta suutis oma okkad pidevalt lõvide poole pööratuna hoida,» muljetas Bekker. «Lõvid üritasid talle mitu minutit ligi pääseda, ent tulutult.»

Öisel matkal osalenud Bekker nentis, et lõvide ööpimeduses trehvamine oli küll veidi hirmutav, ent samas ka tõeliselt huvitav kogemus ning lõvide ja okassea kohtumine oli kirsiks tordi peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles