Tõeliselt täbar olukord: kaks kitse jäid kõrge silla kitsale servale lõksu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pennsylvania Turnpike / Facebook

Kitsed on iseseisvad ja uudishimulikud loomad ning selle suurepäraseks näiteks on kaks sarvilist, kes maapinnast 30 meetri kõrgusel oleva silla alumises ääres olevale kitsale ribale jalutasid ning siis sinna lõksu jäid. 

Esialgu võib juhtum kõlada kui kellegi tobe nali, ent kui USA Pennsylvania osariigi ametnikud kohale jõudsid, avastasid nad tõepoolest kaks kitse, kes seisid üle Mahoningi jõe mineva silla 20-sentimeetrise serva peal ning ei saanud liikuda ei ühele ega teisele poole. 

Päästjad kutsus kohale kitseomaniku poeg, kelle sõnul olid loomad lõksus olnud pea terve ööpäeva. Sillariba kitsusele vaatamata olid kitsed mööda serva kõndinud ligi 60 meetrit, ent jõudnud siis takistuseni, millest mööduda polnud võimalik. Eespool olev kits suutis end kuidagimoodi ümber pöörata, ent tema kaaslane oli selleks liiga arg ning seetõttu ei saanud loomad ka tuldud teed tagasi minna.

Kitsede aitamiseks kutsuti kohale insenerid ja sillatöölised kellest üks kinnitas raadiokanalile NPR, et päästeoperatsiooni võimalik hind kedagi ei kõigutanud ning kõigi kohalolijate prioriteediks oli loomad ohutult alla tuua. Sillale toodi autokraana ning selle abil viidi loomadeni kaks päästjat, kes argliku kitse ettevaatlikult kasti tõstsid ja tema kaaslast seejärel liikuma utsitasid. 

Foto: Pennsylvania Turnpike / Facebook

Teine kits sai sillalt omal jõul maha ning mõlemad loomad tagastati nende omanikule. «Tänapäeval on nii palju uudiseid asjadest, mis lähevad valesti ning seetõttu oli päästemissiooni õnnestumine tõeliselt rõõmustav,» nentis insener Steve McCarthy. «Me ei oleks neid kitsi mitte mingil juhul hätta jätnud.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles