Galerii: vaata, kui imetlusväärset tiimitööd teevad raskuste tõstmiseks sipelgad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia fotograaf Eko Adiyanto kaamerasilm sattus peale sipelgatele, kes parajasti hoogsalt tööd tegid. Vaatamata oma imepisikesele suurusele suutsid sipelgad transportida endast kogukamaid seemneid ning kasutasid selleks meeskonnatööd. 

Adiyanto, kelle jaoks kõiksugu putukad on kõige huvitavamateks modellideks, võtab tihti ette pikki reise, et huvitavaid objekte jäädvustada. Seda suurem oli tema rõõm, kui ta leidis imetrikke tegevad kuduja-punasipelgad oma naabri aiast pesunöörilt. 

«Sipelgad siblisid mööda mu naabri puu külge seotud pesunööri,» meenutas Adiyanto. «Need fotod on suurepäraseks näiteks sellest, kui suurepäraselt need putukad oma tööd koordineerivad ning kui tugevad nad üheskoos on.»

Adiyanto lisas, et sipelgate töö jälgimine pakub talle palju rõõmu ning nende pildistamine on alati eriline kogemus. Varem on fotograaf jäädvustanud sipelgate koostööd endast kümneid kordi suurema surnud mesilase tõstmisel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles