Lustakas video: mangust mängib linnu juuresolekul ülientusiastlikult surnut

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis on viraalseks läinud kääbusmangust, kes ei suuda otsustada, kas mängida uudishimuliku lõuna-sarvnoka ees surnut või mitte. Seetõttu kukub loom mitu korda teatraalselt kokku, pakkudes nii tõeliselt humoorikat vaatepilti.

Lõuna-Aafrika Vabariigis Sabi Sandsi kaitsealal filmitud videost on näha, kuidas kolm noort lõuna-kääbusmangusti müramismatši pidasid. Nende lõbusat mängu märkas aga sarvnokk, kes asja lähemalt uurima tuli. 

Linnu liginedes põgenes üks mangustidest rohu kaitsvasse varju, ent teine sibas entusiastlikult linnu juurde ja paistis sulelise vastu huvi tundvat. Seejärel viskus mangust aga selili ning sirutas käpad taeva poole, et surnut teeselda. Komejant juhtus mitmel korral, ent vaatamata mangusti veiderdamisele ei paistnud lind temast eriti huvitatud olevat.

Kuigi paljud loomad teesklevad ohu vältimiseks või endast väiksemate saakloomade püüdmiseks surnut, kirjeldab National Geographic olukorda kui omamoodi mängukutset, sest paljud mangustid veerevad mänguhoos selili ja jätavad kõhud taeva poole. Niiviisi lindude või teiste loomaliikidega suhtlemine ei ole nende puhul aga tavaline. 

Vaata humoorikat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles