Video: vaata, kuidas reageerivad kotkad maavärinale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JONATHAN HAYWARD/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Eelmisel neljapäeval raputas Californiat 5,3-magnituudine maavärin, mille mõjualasse jäi ka üks valgepea-merikotkaste pesa. Pesa juurde oli paigutatud kaamera, mis kotkapere reaktsioone lindistas.

Channel Islandsi rahvuspargi kotkakaamerast oli näha, kuidas kotkaisa koos kolme tibuga pesas puhkas, kui maapind ja puud äkitselt vappuma hakkasid. 

Ka pesa hakkas värisema ning kaamera vahendusel sai näha kotkaisa tiibade välja sirutamist ning pesast lahkumist. Kuigi esmapilgul võis tunduda, et isalind hülgas oma järeltulijad, oli see tegelikult kaitsereaktsioon — kotkaste esmane instinkt ohuolukorras on pesa ümber tiirelda, et võimalikke ründajaid märgata.

Kuigi pesa rappus üpriski hoogsalt, jäi see siiski puutumata ning püsis korralikult puuoksal. Kiirelt saabus tagasi ka kotkaisa, et oma pisikestel poegadel silm peal hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles