Südantsoojendav pääsemine: prügihunnikusse surema jäetud koer leidis teisest maailma otsast uue elu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaylas Wheels / Caters/Caters News Agency / Scanpix

Eelmisel aastal said Kairo loomapäästjad kaebuse ühes linnaosas uluva koera kohta. Kohale jõudes leidsid nad prügihunnikust nälginud kutsa mädanevate ja halvatud tagajalgadega, mis kohest amputeerimist vajasid. 

Samal ajal nägi USA-s Milwaukees elav koerasõber Sydneye Olkowski internetis lugu kahe jalaga koerast ning tundis oma südames, et ka tema tahab mõne sellise looma päästa. Kui Olkowski võttis ühendust erivajadustega loomade eest vastutava organisatsiooniga Special Needs Animal Rescue and Rehabiliation (SNARR), räägiti talle Kairost leitud koerast ning naine otsustas kutsale koheselt kodu pakkuda. 

Foto: Kaylas Wheels / Caters/Caters News Agency / Scanpix

Nii võtsidki loomapäästjad koeraga ette pika reisi Egiptusest USA-sse ning peagi saabus koer oma uue pere juurde. Olkowski pani kutsale nimeks Kayla ja viis ta amputeeritud loomadele spetsialiseerunud veterinaari juurde. Seal võeti koera kehamõõdud ning nende põhjal sai ta endale tagarattad, mille abil liikuda. 

Olkowski sõnul on Kayla ratastega kenasti harjunud ning asunud näitama oma printsessilikku iseloomu. «Tal on igas asjas oma arvamus ja talle meeldib seda häälekalt väljendada,» rääkis Olkowski. «Ta jumaldab tähelepanu ning püsib rahulikult alles siis, kui keegi teda paitama asub.»

Foto: Kaylas Wheels / Caters/Caters News Agency / Scanpix

Olkowski nentis, et inimeste reaktsioon Kaylale on olnud väga positiivne ning koer saab tihti mööduvatelt võõrastelt paitusi ja kiidusõnu. «Vahel peatuvad möödasõitvad autod, inimesed avavad akna ning ütlevad Kaylale, kui armas ta on,» rääkis Olkowski. «Ta on kõigi poolt täielikult ära hellitatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles