Huvitav teada: miks jumaldavad kassid pappkarpe?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Adam Wasilewski/PantherMedia / Adam Wasilewski / Scanpix

Kui palju on kassiomanikke, kes on oma neljajalgsele sõbrale ostnud uhke mänguasja või ronimispuu ning avastanud siis, et kassi huvitab rohkem karp, mille sees see oli? Tõenäoliselt on pea iga kassisõber sellisest olukorras vähemalt ühe korra olnud. 

Kasside armastus pappkarpide vastu paistab olevat igavene — neil ei saa kunagi küllalt karbi servade närimisest, sisse-välja hüppamisest ning muidugi mõnusast uinakust nelja kaitsva seina vahel. Põhjuseid, miks kassid ja pappkarbid kokku käivad on mitmeid ning siin on mõned neist.

Peitumine 

Kassidele meeldib peitu pugeda väikestesse kohtadesse nagu riidekapid või diivanialused. Pappkarp tekitab neis täpselt samasuguse turvatunde ning laseb kassil oma ümbrusel silma peal hoida ilma, et keegi teda märkaks. Karbi neli seina kindlustavad, et keegi ei saa talle selja tagant ligi hiilida. 

Uudishimu

Kassid on teadagi ääretult uudishimulikud ning pappkarbid pakuvad lõpmatult võimalusi uudistamiseks ja mängimiseks. Kass saab karpi rünnata ja kraapida, seda närida, selle otsas ronida, peitu pugeda ning mööduvaid kasse või inimesi ehmatada. Kõik see tähendab kassidele tundide kaupa lõbu.

Kraapimisvajadus 

Pappkarpide tekstuur on kasside jaoks tõeliselt tõmbav ning selle tõestuseks on arvukad küünejäljed karbi pinnal. Kõige parem on muidugi karpide laineline serv, millesse küünte pressimine on tõeliselt mõnus. 

Mugavus

Sulle ei pruugi nii tunduda, ent pappkarp võib ühe kassi jaoks tõeliselt mugav olla. End kitsasse karpi surunud kassil on soe, mugav ja ohutu olla ning kui sa karbi põhja veel pehme teki paned, ei pruugi ta sealt kunagi lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles