Elavad surnud: USA linna on üle võtnud zombi-pesukarud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ILYA NAYMUSHIN/REUTERS/Scanpix

Ohio elanikud kardavad pesukarusid, kes ilmutavad tõeliselt zombilikke käitumismaneere. Tegu ei ole uue õudusfilmi stsenaariumi kirjeldusega, vaid kummalise nähtusega, millele võimuesindajad seletust leida püüavad.

Youngstowni linna elanikud on kohalikule politseile rohkem kui tosinal korral teatanud pesukarudest, kes käituvad tõeliselt imelikult. Loomad tõusevad tagajalgadele, paljastavad hambaid ning kukuvad kokku koomalaadsesse seisundisse. 

Katsed pesukarusid peletada on luhtunud: loomad on oma hirmu inimeste ees kaotanud ning ei tee neist väljagi. Lisaks sellele on kõik pesukarude nägemised juhtunud päevasel ajal, ent pesukarud on tavaliselt aktiivsed öösiti. 

Viimase kolme nädalaga on kohalik politsei linnaelanikelt saanud 14 telefonikõnet ning paljud neist võrdlevad olukorda zombide invasiooniga. Loodusspetsialistide sõnul ei ole tegu marutaudiga, vaid tõenäoliselt katkuviirusega, mis inimestele ei levi, ent võib nakatada koeri. 

Katkuviiruse sümptomiteks on halvatus, krambid, lihaste tõmblemine ning püsivalt küljele kaldunud pea. Ravimit haigusele ei leidu ning seetõttu ei jää spetsialistidel üle muud, kui kõik nakatunud pesukarud humaansel viisil hukata ja niiviisi viiruse levik peatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles