Video: selline on igapäevaelu Taiwani kassikülas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: 28 Lab / Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Taiwanis asuva Houtongi küla ajalugu ei ole midagi säravat: varasem söekaevandusküla kaotas kaevanduste sulgemisega suurema osa oma elanikest ning alles jäi vaid umbes sada asukat. Houtongil on aga karvane üllatus — inimeste kõrval elab selles külakeses 200 kassi. 

Houtong oli väljasuremise äärel, ent 2008. aastal hakkas kohalik kassiarmastaja Peggy Chieng küla arvukatest neljakäpalistest internetti pilte postitama ning vaid kahe aastaga sai Houtongist ülipopulaarne turismiatraktsioon, mida külastab igal aastal miljoneid inimesi. 

Mustad ja valged, sõbralikud ja häbelikud, pontsakad ja veelgi pontsakamad — Houtongis leidub kõiksugu sorti kasse. Nad pikutavad lillepottides ja riiulitel, sirutavad end päikeselaikudesse soojendama ning ronivad mööda majade katuseid, olles samal ajal ümbritsetud turistidest ja nende endlikeppidest.

Foto: Chiang Ying-ying/AP/Scanpix

Houtongi kasside eest hoolitseb vabatahtlike veterinaaride meeskond, kes kasse vaktsineerib, kastreerib-steriliseerib ja kiibistab. Kuigi kassid on tehniliselt kodutud, on nad inimestega harjunud ja teavad, et nende käest saab alati toitu. Seetõttu ei jää neist ka keegi nälga. 

Küla on tõeline kassihulluse keskus: poodides müüakse kassiteemalisi asju, kohvikutes on kassikujulised koogid ning kõlaritest kostub muusikat, mis koosneb kasside näugumisest. Sellel populaarsusel on ka negatiivne pool — Houtongist on saanud koht, kuhu inimesed oma lemmikloomi või nende soovimatuid järeltulijaid hülgavad ning niiviisi kohaliku kontrollitud kassipopulatsiooni elu segi löövad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles