Päevakäpp: südantlõhestava saatusega Sassu ja Sussa ootavad uut võimalust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Mõned kuud tagasi potsatas MTÜ Kasside Turvakodu postkasti südantlõhestav kiri, mis tõestas taaskord, et saatuse keerdkäikud on ootamatud ning liigagi tihti põletavalt valusad. Keegi ei tea, miks mõned asjad juhtuvad — vahel teeb ebameeldiv muudatus meele mõruks, vahel toob suur muutus pisara silma. Siis on aga need juhtumid, mis panevad kõigele teisiti vaatama: võimust võtavad äng, kurbus, viha, mõistmatus.

Imelisel kiisupaaril — kassitüdruk Sussal ja kassipoiss Sassul — oli juba oma päriskodu. Armastav kaheliikmeline perekond, kus ühelt poolt said nad tunda elukogenud ja turvalist hoolt täiskasvanult ning teiselt poolt nooruslikku, siirast ja kõikehõlmavat armastust pere lapselt. Igal õhtul uinusid nad oma pisikese sõbra kaisus ning igal hommikul tervitasid peamüksudega oma perepead, kui nad külmkapi ees kokku said.

Ühel päeval aga muutus kõik. Nüüd ei tule perepea enam iialgi koju...

Me ei tea, miks saatus teeb selliseid keerdkäike ning pöörab pea peale kõige õrnemate hingede senise elu, jättes kodusoojuseta kõige kaitsetumad — lapsed ja loomad. Miks on saatus vahel nii julm?

Hetkel on Sassu ja Sussa Kasside Turvakodu hoole all ning kuigi nendega juhtunu murrab südame, on tegemist maailma kõige hellemate ja armastavamate kassikestega. Paariaastased nurrikud armastavad ülekõige teineteise seltskonda, müravad sõbralikult, magavad teineteise kaisus ning noolivad üksteise võidu inimese tähelepanu. Karvapallid saadavad inimest iga toimetuse juures ning poevad õhtuti voodisse kaissu.

Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Vabatahtlike südames on suur soov leida Sassule ja Sussale ühine päriskodu. Nad soovivad, et Sassu ja Sussa ei peaks kunagi teineteise juurest lahkuma ning kui nende pisikene sõber on traagilisest sündmusest toibunud ja soovib ühel päeval oma endisi sõpru näha, saaks ta neil aeg-ajalt külas käia.

Kui Sassu ja Sussa lugu aind puudutas ning sa sooviksid neile päriskodu pakkuda, siis palun kirjuta neile aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles