Fotod ja video: Eesti loomapäästjad tõttasid appi matkarajalt leitud hülgepojale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljes Durga
Hüljes Durga Foto: Virge Võsujalg Photography / Facebook

Möödunud nädalavahetusel päästis Eesti Metsloomaühing merejäält vaid paari päeva vanuse alatoitunud hülgepoja. Praegu kosub hülgepoeg Tallinna loomaaias ning päästjad loodavad ta peagi tagasi loodusesse viia. 

Hülgepojast sai Metsloomaühing teada reede õhtul — teataja uuris, kas matkarajal olev hülgepoeg võib seal pidevalt liikuvate inimeste tõttu ohus olla ning kas ta vajab ehk abi. See teade käivitas sündmusteahela: ühendust võeti Põhja-Iirimaal tegutseva hüljeste abistamise keskuse Tara Seal Research juhi Sue Wilsoni, Eesti tuntuima hülgeuurija Mart Jüssi ning Jelena Andrievskajaga kes töötab hüljeste rehabilitatsioonikeskuses Peterburis. Kõigi ekspertide ühiseks arvamuseks oli, et tegu on alla nädalavanuse hülgepojaga, kelle ema hülgas ning kes tõepoolest päästmist vajab.

Foto: Virge Võsujalg Photography / Facebook

Kui päästjad järgmisel hommikul kohale jõudsid, selgus, et hülgepoja asukohaks öeldud Leetse panga matkarada on kaheksa kilomeetri pikkune ning üle ei jäänud muud, kui asuda otsima. Üle tunni kestnud otsingud lõpetas teade, et hülgepoeg oli lõpuks leitud. Ettevaatlikult pandi loomake transpordikasti, sest vaatamata oma abitule väljanägemisele on hülgepoeg äärmiselt kiire. Hülged kaitsevad ennast väga efektiivselt ning hammustavad osavalt. Hülge suus elavad bakterid pole aga päris kindlasti need, kellega inimene kokku puutuda tahaks.

Hülgepojale tuli appi Tallinna loomaaed, kus loomakese eest hoolitsetakse seni, kuni ta on võimeline looduses üksi hakkama saanud. Loomaaiast tuli pühapäeval ka positiivseid uudiseid — hülgepoja toitmine oli õnnestunud ning ravima on asutud tema põletikus silma ja nohust nina. Väike hüljes sai endale ka nime: tema leidja otsustas ta ristida Durgaks, mis sanskriti keeles tähendab kaastunnet. 

Foto: Virge Võsujalg Photography / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles