Jõhkralt koera piinanud poolakas saadeti USAs kümneks aastaks trellide taha

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Kiya
Koer Kiya Foto: Justice for

USA-s elav Poolast pärit Radoslaw Czerkawski mõisteti eelmisel nädalal süüdi koera julmas piinamises, mille tagajärjeks oli looma surm. Otsus võeti vastu viis aastat pärast seda, kui piinatud koer leiti.

Czerkawski mõisteti süüdi aastavanuse pitbulli tõugu Kiya piinamises ning surema jätmises. Süüdimõistmise hetkel oli Czerkawski juba vangis kahe vargusjuhtumi eest. Mehe advokaadi sõnul kinnitas Czerkawski koera omamist, ent väitis, et loom põgenes kodust ning tema ründajaks oli keegi teine.

Koer Kiya leiti 2013. aasta augustis Massachusettsi osariigis asuva Quincy linna mänguväljakult. Koeral olid kolju-, selgroo-, ja ribimõrad, pussitamishaav paremas silmas ning kaheks lõigatud keel. Czerkawski ostis Kiya sama aasta suvel tema eelmiste omanike käest. Koera vigastused olid niivõrd ulatuslikud, et tema piinade lõpetamiseks pidid veterinaarid ta magama panema.

Lisaks kümneaastasele vanglakaristusele määrati Czerkawskile kaheaastane katseaeg ning keeld loomi omada, nende lähedal olla või loomade varjupaikades käia. Immigratsiooniametnikud kinnitasid, et kui Czerkawski lõpuks vabaneb, saadetakse ta riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles