Sõpra tuntakse hädas: eestlased tõttasid appi praeks mõeldud sokule (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Eelmisel kolmapäeval hakkas sotsiaalmeedias levima omamoodi abipalve — eesti loomakaitsjad otsustasid appi tõtata sokule, kes oli üheeurose alghinnaga oksjonile pandud ning seejärel mureliku loomasõbra poolt ära ostetud, et looma võimalikku surmamist vältida.

«Pikk jutt lühidalt — ostsime ühe mureliku vabatahtliku abiga just soku. Sarvedega ja kõik,» seisis Facebooki postitatud abipalves. «Selleks, et päästa teda ärasöömisest, müüdi ta üheeurose alghinnaga praeks.» Loom oli iseenesest terve, noor ja tugev, ent nagu kõikidele sokupoistele, meeldib ka talle kangesti sarvedega puselda. Soku perenaine on aga rase ning seetõttu tuli perel vastu võtta otsus loom kiirelt maha müüa. 

Soku lõplik hind tõusis oksjonil 25 euro peale ning nii sai ta toidulaual lõpetamisest päästetud. Ees ootas aga raskem ettevõtmine — looma oli lahkelt nõus enda juurde võtma farmiloomade päästmisega tegeleva Ranna Rantšo perenaine Ande Baikov, ent soku viimiseks Raplamaalt Kaiust Pärnumaale oli vaja muretseda hobutreiler, mille rent teadagi tasuta ei ole. Tänu lahketele eestlastele oli aga juba järgmiseks päevaks sokupoisi transportimiseks vajalik summa koos ning möödunud laupäeval sõitiski sokk nimega Alfa oma uude koju. 

Alfa Ranna Rantšos aega ei viitnud ning hakkas koheselt jõudu katsuma teise soku, Pilpaküla kitsekolooniast päästetud Sašaga. Tegelikult Alfa aga kuri ei ole — pigem kaldub tema iseloom arglikkuse poole ning pelgab inimeste lähedust. Omasuguste seltsis ja rahulikus keskkonnas saab ta aga lõpuks rahu leida ning muretut sokuelu nautida.

Foto: facebook
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles