Evelin Ilves: inimesed peavad mind hulluks, kui enda koeral südatalvel meres ujuda luban

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kui Evelin Ilves oma friisi linnukoera ehk stabyhoun tõugu koer Schubertil südatalvel meres ujuda lubab, peavad möödujad teda hulluks. Schubert aga naudib vees olemist ning toob sinna visatud asjad hea meelega ära.

Friisi linnukoerad on raskete tingimustega kohanenud ning nende aluskarv teeb isegi külmas vees ujumisest mõnusalt värskendava kogemuse. Ilvese eelmine koer, iiri setter Ludwig, poleks selliste julgustükkidega toime tulnud — tema karvadest pea paljas kõht jäiseid temperatuure ei talunud.

Friisi linnukoerad on tööhimulised, intelligentsed ja kergesti koolitatavad. Oma rahuliku ja enesekindla iseloomuga sobivad nad hästi perekoerteks, ent vajavad palju liikumist ja aktiivset eluviisi. Võõraste suhtes on stabyhounid tavaliselt pisut reserveeritud, ent oma perekonda jäägitult kiindunud ning tõeliselt lojaalsed ja valmis meele järele olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles