Galerii: leopardikutsika parimaks mängukaaslaseks on südamlik koer

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Vladivostoki loomaaias sirgub leopardikutsikas Milasha, kelle kasuema ja parim sõber on lambakoer Elsa. Loomade vahel on tõeliselt tugev side ning vaatamata iseloomuerinevustele saavad nad suurepäraselt läbi. 

Milasha ema ei olnud nõus oma pesakonna eest hoolitsema ning seetõttu jäi väike leopard orvuks. Seltsiks toodi talle aga koer Elza ja Milasha talitaja Viktor Agafonovi sõnul ei ole nad seda otsust kordagi kahetsenud.

«Elza on tõeliselt armas koer ja talle meeldib nii Milashale kui ka inimestele musisid jagada,» sõnas Agafonov. «Milasha on pigem hammustaja ja näksab Elzat tihti.» Leopardiplika on koertega harjunud — tema amm oli kuldne retriiver ning vaatamata Milasha ulakustele on Elza väga rahulik ja laseb tal endaga mängida. 

Elza esimene tutvus metsikute kiskjatega toimus eelmisel aastal, kui tema mängukaaslasteks oli üks loomaaia tiigrikutsikatest ning hiljem ka lõvipoeg. Loomaaed plaanib Milashat varsti mõne teise leopardiga tutvustada, ent kuni see tegelikult juhtub, jääb tema pühendunud kaaslaseks just nimelt Elza.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles