Kangelaslik koer päästis külma jõkke kukkunud mehe uppumissurmast

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Drew Martin/AP/Scanpix

USA-s Lõuna-Carolinas on kohalikuks kangelaseks saanud labradori retriiver, kes sukeldus hetkegi kõhklemata kibekülma jõevette, et päästa uppumisohus mehe elu.

24-aastane Mason Ringer läks eelmisel kolmapäeval koos sõpradega Okatie jõele paadisõitu tegema, ent ühel hetkel tõusis üks neist püsti, paat kaldus külili ning kõik mehed kukkusid külma jõevette. 

Veevooluga võideldes pidi seltskond kaldale ujuma ning kui Ringeri kaaslased suutsid end lähedalasuvale paadisillale vinnata, siis mees ise väsis kiirelt, tema jalg tõmbus külmast krampi ning ta tundis, et kuivale maale ta enam ei jõua. 

«Ma keerasin end selili vee peale hõljuma, sulgesin silmad ja palusin mõttes abi,» sõnas Ringer veebilehele Inside Edition. «Seejärel kuulsin ma koera haukumist.» Selgus, et koer kuulus paadisilla omanikule ning nähes Ringeri lootusetut olukorda, hüppas koer vette, ujus mehe juurde ning taris ta siis kaldale.

Ringer ja tema elu päästnud koer
Ringer ja tema elu päästnud koer Foto: Drew Martin/AP/Scanpix

«Kui ma nägin koera enda poole ujumas, olin skeptiline ja mõtlesin, et tõenäoliselt upub ta mind päästes,» meenutas Ringer, kes koera kaelarihmast haaras. «Tundus aga, et tema jaoks oli mu vedamine imelihtne ja me jõudsime kiirelt kaldale.»

Ringer lisas, et pärast vahejuhtumit koju jõudmine ja oma laste kallistamine oli tõeliselt õnnelik hetk. Ta kinnitas ka, et oma elu päästnud koera plaanib ta vääriliselt tänada, kinkides talle koraliku lihakäntsaka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles