Humoorikas video: vaata, kuidas kilpkonn näljase lõvi üle kavaldab

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

National Geographic jagas hiljuti videot emalõvist, kes lootis tühjale kõhule leevendust saada kilpkonnaga maiustades. Viimasel polnud aga mingitki soovi lõunaeineks saada ning ta võttis abiks kavala pääsetaktika.

Lõvid jahivad aeg-ajalt kilpkonni, ent tegu on haruldase nähtusega ja seda enam on eriline, et vaatepilt ka kaamerasse püüti. Tegelikust jahist ei saa siinkohal muidugi rääkida — kilpkonnal pole lootustki lõvi kiire ja graatsilise sammu eest pääseda.

Kilpkonnade õnneks on neil aga tõeliselt efektiivne raudrüü. Kilpkonnade jässakat ja laia keha kaitseb nii selja kui kõhu poolt kilprüü, mis koosneb kahest osast: seljakilpi nimetatakse karapaksiks ja kõhukilpi plastroniks. Kaks kilpi on omavahel ühinenud ning moodustavad looma keha ümber täielikult kaitsva karbi.

Kilpkonnal ei olnud vaja teha muud, kui oma pea ja jäsemed kilbi sisse varjule tõmmata. Segaduses lõvi proovis ligi saada küll ühelt ja teiselt poolt, togis kilpi käpaga ja veeretas seda, ent kilpkonna tal kätte saada ei õnnestunud. Kui kari lõpuks lahkus, sai kaval kilpkonn samuti oma teed jätkata.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles