Loomakaitsjad panevad internetiaktivistid loomade heaks tööle

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurikanade munade müügist loobumise kampaania puhul on välkreageerijate võrgustikust palju abi olnud.
Puurikanade munade müügist loobumise kampaania puhul on välkreageerijate võrgustikust palju abi olnud. Foto: SCANPIX

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad koondab internetiaktivistid välkreageerijate võrgustikuks, mis nobedate näppude abil mõjutaks ettevõtteid loomade heaoluga arvestama. 

Võrgustikku on plaanis koondada inimesed, kel pole küll aega vabatahtlikuna panustada, kuid kelle jaoks ei oleks probleemiks aeg-ajalt saata mõned e-kirjad, et sel viisil ühingu kampaaniatesse oma osa anda. 

«Välkreageerijate võrgustik on hea viis, kuidas võimalikult vähese ajaga panustada kampaaniatesse, mille mõju loomade heaolule on võimalikult suur,» ütles ühenduse president Kristina Mering. Ta lisas, et välkreageerijate võrgustik on hea näide sellest, kuidas lühikese ajaga, mis kirjade kirjutamiseks kulub, omada suurt mõju ettevõtetele, kes loomasõbralikke otsuseid vastu võtavad. 

Mering lisas,et eelmisest aastast on Nähtamatud Loomad vedanud Eestis kampaaniat, et jaeketid loobuks üleminekuajaga puurikanade munade müügist ning välkreageerijate võrgustiku liikmed on selle juures väga suureks abiks olnud. 

Võrgustiku tulevasi tegevusplaane kommenteerides sõnas Mering, et enamasti on kavas viisakad pöördumised ettevõtete poole. 

Sarnased tegutsemisvõrgustikud on rahvusvahelistel loomakaitseorganisatsioondel The Humane League ning Mercy for Animals, kes samuti töötavad kanade heaolu parandamise poole munatööstuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles