Video: hulkuv koer varastas poest hülgamisest rääkiva raamatu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Ühes Brasiilia raamatupoes jäi turvakaamera vaatevälja hulkuv koer, kes lahtisest uksest sisse jalutas, riiulilt raamatu hambusse haaras ja siis taas lahkus. Kui koer kätte saadi, selgus, et ta oli kaasa võtnud raamatu hülgamisest.

Pikanäpumehest kutsa käis raamatupoes eelmisel reedel. Videost on näha, kuidas koer esialgu ukse juures seisis ja sisse vaatas, justkui plaanides, mida järgmisena ette võtta. Seejärel jalutas kutsa rahuliku südamega poodi ning suundus lähima raamaturiiuli juurde. Kulus paar sekundit mõtlemisaega ning seejärel valis koer riiulilt välja teose, mis osutus Itaalia kirjaniku Elena Ferrante romaaniks «Hüljatuse päevad».

Raamat räägib loo naisest, kelle ellu tuleb suur tühjus pärast seda, kui ta abikaasa naise pärast 15 aastat armastust järsku maha jätab. Kokkusattumusena omab raamatu kangelanna koera. Teos korralikult hambus, asus koer minekule, kuid vaid hetk hiljem peatas ta mööduv mees, kes raamatu ära võttis ja selle poodi tõi.

Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

«Üks härra tuli raamatupoodi, käes raamat, ja ütles, et väljas olev koer oli selle varastanud,» meenutas Naiara Pilger, kes tol päeval poes tööl oli. «Ta ütles, et kõik inimesed naersid, kui nad raamatuga koera nägid, kuid siis kukkus see maha ja loom ei suutnud seda enam üles tõsta. Seejärel võttis mees raamatu ja tõi selle poodi tagasi, kuid see oli kaetud hambajälgedega.»

Koera humoorikas tegu püüdis ka loomakaitsjate tähelepanu ning kohalik koerte varjupaik otsustas ta enda hoole alla võtta. Kutsa, kes sai nimeks Kustelinha, peab esialgu kaalus juurde võtma ja vaktsineeritud saama, ent siis hakatakse talle otsima uut kodu. Raamatupoe juhataja kinnitas aga, et nad plaanivad koera «autogrammiga» raamatu mälestuseks jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles