Jõgevamaal päästeti suitsusurmast kass

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Alexey Lebedev/Sputnik/Scanpix

20. märtsil kell 15.50 teatati Lõuna päästekeskusele, et Jõgeva vallas Kärde külas tuleb kortermaja sotsiaalkorteri ukse vahelt suitsu. Korterisse sisenemiseks ei jäänud päästjatel üle muud, kui uks lahti lõhkuda ning köögist puukorvi pealt leiti põlev prügikott.

Tulekahju, mis õnneks veel algusjärgus oli, kustutati. Korter polnud aga täiesti tühi  — suitsu täis ruumidest leidsid päästjad kassi, kes hoonest välja värske õhu kätte toimetati. Tulekahju põhjustas tõenäoliselt prügikotti tühjendatud hõõguvaid konisid sisaldav tuhatoos.

Seekord oli tegu õnnelikult lõppenud õnnetusega, sest elanikud märkasid ukse vahelt imbuvat suitsu ja andsid arenevast tulekahjust häirekeskusele teada. Suitsuandurit, mis oleks põlengust juba varem teavitanud, päästjad ruumidest ei leidnud. Kohale tuli valla sotsiaaltöötaja, kellele info edastati ning kelle ülesandeks jäi ukse parandamise organiseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles