Saarte Hääle pildid: haruldane vaatepilt Saaremaal - karu ajas põtra taga (4)

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal silmatud kummaline vaatepilt.
Saaremaal silmatud kummaline vaatepilt. Foto: Tiiu Tammik/Erakogu/Saarte Hääl

Teisipäeva hommikul nägid möödasõitjad Kuressaare–Kuivastu maanteel mõni kilomeeter enne Tagaveret kabuhirmus põgenevat põtra, keda jälitas karu, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Veidi enne kella üheksat Kuressaare poole sõitnud Saaremaa veterinaarkeskuse vanemspetsialist Tiiu Tammik märkas teeäärses põõsastikus esmalt põtra, kes võis tormata teele ja otse autole ette. Kuna kiirus polnud suur, siis võttis ta hoo maha ja peatus.

«Olin tee äärde seisma jäänud, kui nägin, et põdral on «sõber» ka järgi,» rääkis Tiiu Tammik. «Aga samas käis mõte peast läbi, et tal ei saa ju praegu veel väikest vasikat olla. Siis arvasin, et suur kult ajab põtra taga, aga kui ta põõsaste vahelt välja jooksis, nägin, et tegu on hoopis mõmmiga.»

Tammik ütles, et hirmu ta kiskja ees ei tundnud, sest istus ju autos. Ainus ohtlik olukord oli tema jaoks siis, kui Kuressaare poolt tuli suur veoauto ja põder oli tee peal.

«Mõtlesin, et kuidas see plaks käib, et kas enne lendab minu peale põder või auto, aga kõik läks õnnelikult,» tõdes ta. «Põder oli päris kohkunud näoga, aga tal läks õnnelikult ja autoga kokku ei põrganud. Mine tea, kas karu oleks ta kätte saanud, aga seekord läks põdral õnneks.»

Samal ajal juhtus sinna ka tööle sõitnud Kärla jahimees Jüri Mesila, kes jäi koos kaaslastega samuti seisma, nähes tee ääres seisvat ohutuledega autot. «Nägime, et üks paanikas põder seisab tee ääres ja võib autole ette karata,» rääkis ta. «Autos olnud naisel käed veidi värisesid ja oli vist pisut paanikas ka. Siis ta ütles, et üks karu on seal põõsas. Seisiski seal, kõrvad kikkis, ja võimas loom oli. Üritasime ka lähemalt vaadata, aga metsa ei julgenud päris minna, sest karu on praegu näljane ja võib rünnata.»

Vasakul karujälg, paremal põdrajälg.
Vasakul karujälg, paremal põdrajälg. Foto: Tiiu Tammik/Erakogu/Saarte Hääl
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles