Galerii: maailma suurim kutsikas on iidsete hiigelkoerte taaskehastus

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ta kaalub 80 kilo. Tagajalgadel on ta 180 sentimeetri pikkune. Ja ta on vaid üheksa kuu vanune. Ta on Euphrates, usutavalt maailma suurim kutsikas.

Euhprates sööb päevas kaheksa koeratoidukonservi ning tema mänguasjaks on aiapost.

Tõult on ta Ameerika moloss - esimene oma pesakonnast, kes aretati võimalikult geneetiliselt lähedaselt iidse koeratõu Mesopotaamia molossi järgi. Mesopotaamia molossid tegid ilma 5000 aastat eKr ning oma hiiglasliku koguga tekitasid vaenlastes kabuhirmu.

Euphratese peremees Jared Howser elab Salt Lake Citys, Utah' osariigis. Ta on helistanud läbi tuhandeid tõuaretajaid ning võtnud ka kõne Guinessi rekordite raamatu tegijatele ja ta usub - Euphrates on maailma kõige suurem kutsikas.

Koer maksis 5000 dollarit ning põhjustab sageli möödujates hämmastust, eriti kui nad kuulevad, et ta polegi veel täiskasvanud loom. Jared aga kinnitab, et Euphrates on väga õrn ja sõbralik loom, kuid samas on ta ka tubli kodukaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles