Päevakäpp: üleliigne pärast kümmet aastat armastust — kus on Nora teine võimalus?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Nora saabus Kasside Turvakodu hoole alla mõned kuud tagasi koos oma sõbranna Trinityga. Kui enamasti jõuavad turvakodusse kiisud, kellel pole kunagi päriskodusid olnud ning kes tänavalt ekslemast leitakse, siis Nora ja Trinity jõudsid sinna teisiti – nemad tulid oma kodust.

Juba 10 aastat olid nad saanud koduelu nautida — neil olid alati täidetud konservikausid, soojad pesad, pehmed paikäed ja päris isiklikud aknalauad, kus päikesekiiri püüda. Nüüd sai see kõik otsa. Nora ja Trinity osutusid üleliigseteks.

Miks armastus kiisude vastu nii järsku otsa sai, ei oska me kahjuks öelda. Oleme aga kindlad, et Nora ja Trinity ei andnud kuidagi põhjuseid enda hülgamiseks. Kassitüdrukud on turvakodu ühed kõige südamlikumad kassid — nad otsivad alati inimese pilku, et natukenegi paisid saada, nad tahavad alati igal võimalikul hetkel inimese sülle ning nurruvad ennastunustavalt, kui seda tehakse. Kõik oleks justkui hästi, kuid...

Endistel kodukassidel on alati turvakodu eluga meeletult raske harjuda — nii ka Noral. Tema jaoks on lihtsalt turvakodu 50-pealine seltskond niivõrd hirmutav, et ta ei julge turvakodus ringi liikuda ja veedab kogu aja pisikeses puuris. Vabatahtlikud on küll Norat süles hoides temaga turvakodus ringi jalutanud, kuid nii kui Nora mõnda pessa asetada, jookseb hirmunud kassitüdruk välgukiirusel oma puuri. Nii mööduvadki Nora päeva üksinda pesas, oodates ja lootes. Lootes, et temale on siin maailmas veel üks teine võimalus ning et see saabub varsti, sest elu turvakodus on tema jaoks talumatult piinav.

Kui Sina saad Nora kurvast ootusest päästa, siis kirjuta talle aadressile info@kassideturvakodu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles