Imearmas video: Suurbritannias sündis üle aastakümnete esimene jääkarupoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STV Productions/ MEGA/STV Productions/ MEGA

Jaanuari alguses sündis Highlandi metsloomapargis Šotimaal jääkarupoeg — esimene viimase 25 aasta jooksul. Peagi kolmekuuseks saav jääkarupoeg elas oma raskeimad elunädalad üle ning nüüd jagas telekanal Channel 4 temast tõeliselt armast videot.

Loomapargi karnivooritalitaja Una Richardsoni sõnul on jääkarupoegade suremus nende esimese kolme elukuu jooksul kõrge, sest nende immuunsüsteem pole täielikult välja arenenud ning jääkaruemad on väga privaatsed — kui neid häirida, võivad nad oma pojad hüljata või tappa. 

Vastsündinuna ei kaalu jääkarupojad rohkem, kui merisiga ning on pimedad. Silmad avavad nad alles kuuvanuselt ning on täielikult sõltuvad emahoolitsusest ja -piimast. Kuna talitajad pole jääkarupoega lähemalt uurida saanud, pole seni teada, mis soost ta on. Kui see lõpuks selgub, hakatakse väikesele mõmmikule sobivat nime otsima. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles