Loomaomanikele, kel raha üle: koertele loodi ülikallis kullast kaitsejakk

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Iga loomaomanik tahab oma neljajalgsele sõbrale parimat. Miks siis mitte osta oma koerale kaitsev jakk, mis on kaetud 24-karaadise kulla ja teemantidega ning väidetavalt terasest 15 korda tugevam.

Otse loomulikult pole tegu odava lõbuga — kompanii Doggy Armour poolt toodetav jakk maksab keskmiselt 137 000 dollarit ehk pea 111 000 eurot, ent olenevalt koera suurusest ja kaunistuste rohkusest võib selle hind kerkida miljoni dollarini. Kliendid saavad kaunistuselementidena valida teemantide ning Swarovski kristallide vahel.

Foto: CATERS NEWS/Caters News Agency/Scanpix

Doggy Armouri tegevjuhi Bradley Davise sõnul saab iga müüdud jakk kaasa kulla puhtust tõendava sertifikaadi ning kulla all peidab end tugev kaitsekiht, mis peaks ära hoidma nii teiste koerte hammustused kui ka näiteks noahoobid. Jaki sisemuses on materjal, mis tagab koera jahutamiseks mõnusa õhuvoolu ning suvekuudel võib omanik selle märjaks teha, et koera kuuma eest veelgi paremini kaitsta.

Osa jakkide müügist saadavast tulust läheb uute, töökoertele mõeldud kaitsevestide arendamiseks. Neid hakkavad kandma kutsad, kes peavad koos pargivalvuritega silma peal hoidma elevantidel, tiigritel ja ninasarvikutel, et neid haruldasi loomi salaküttide eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles