Kas näed sarnasust? Internetis on viraalseks läinud «inimese näoga» koer (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Internetikasutajad on tagajalgadele ajanud koerake, kes tekitab paljudes inimestes ebamugavustunnet. Viimaste sõnul on koera näos midagi, mis meenutab inimese oma.

Chantal Desjardins postitas detsembri lõpus sotsiaalmeediasse foto oma kahest koerast, Yogist ja Darlast, mis esialgu mingit tähelepanu ei saanud. Mõned kuud hiljem leidis aga keegi, et Yogil on inimese nägu ning koheselt sai koerast internetisensatsioon. 

Yogi on shih tzu ja puudli segu ning Desjardinsi sõnul ei ole ta kunagi tähele pannud, et koer imelik välja näeks. Naine tunnistas aga, et kui inimesed talle seda ütlema hakkasid, nägi ta lõpuks ka ise, et Yogi välimus on veidi ebatavaline. Levis arvamus, et Yogi nägu oli fototöötlusega muudetud, ent Desjardins kinnitas, et koer selline välja näebki.

Foto: /Caters News Agency/Scanpix

«Ma ei olnud varem kordagi mõelnud, et Yogi võiks inimest meenutada,» nentis Desjardins. «Ma arvan, et sellele aitavad kaasa tema silmad. Selline näeb ta välja aga ainult fotodel — päriselus on ta ikka armas kutsikas ning seetõttu on naljakas, et ta inimestes ebamugavustunnet tekitab.»

Üksteise võidu hakkasid internetikasutajad pakkuma, keda koerake enim meenutada võiks. Muuhulgas toodi välja näitlejad Zach Galifianakis, Jake Gyllenhaal ja Topher Grace ning laulja Ed Sheeran.

Kui ka sina leiad, et Yogi meenutab tõepoolest inimest, on sellel teaduslik seletus. Uuringud on tõestanud, et inimajud püüavad paljudel juhtudel loomi vaadates näha teiste inimeste nägusid. Kõige levinum on beebinägude nägemine, millele aitavad tõenäoliselt kaasa paljude loomaliikide suured ja armsad silmad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles