Õnnetu õnneseen: Pärnumaal vajab abi raske elualgusega kassipoeg Lucky

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Seltskond Käppadel / Facebook

Mõnda aega tagasi jõudis MTÜ Seltskond Käppadel hoole alla kassipoeg, kes leiti täiesti alajahtununa, nõrgalt süda veel sees tuksumas, hingamisteed sodi täis, aga elus. Ta oli täiesti apaatne, vaevu reageeris puudutustele ja tundus tegevat viimaseid hingetõmbeid.

Kaua ta sellisena oli olnud, ei oska keegi öelda. Muidugi ei lubanud päästjad kiisupojal alla anda ja hakkasid teda koheselt üles soojendama ja mudima. Esimesed tunnid ei olnud lootustandvad — ei teatud, kas kassil võis tekkida hapnikupuudus ega sedagi, kas tal oli üldse lootust ellu jääda. Esimest korda saadi ta sööma alles 8 tunni möödudes. Enne ei suutnud pisike tilkagi alla neelata. 

Järgmised päevad olid väga rasked. Endiselt oli lootust vähe, aga pisike võitles, sõi ilusti ja hakkas vaikselt ringi liikuma. Nüüdseks on kassike korralikult kosunud, aga oht pole veel kindlasti möödas. Kuigi tal on juba väikesed hambas suus, ei söö ta ise ning ei saa omal jõul hakkama ka ihuhädade leevendamisega. Kass peab võtma antibiootikume, kuna koos väljaheidetega tuleb ka sool välja ja see teeb talle korralikult haiget. Mure on ka ussidega, mida on tema kõhus päris palju. Kaks korda on ta ussirohtu juba saanud, aga endiselt on neid tema väljaheidetes näha.

Kassipoeg sai nimeks Lucky. Tema elus hoidmine on päästjatele olnud tõelist pühendumist vajav töö. Keeruline on isegi magamisega — ei saa ju uinuda teades, et sinu kõrval karbis olev väike kassike võib peagi hinge heita ning pingutused tema aitamiseks ei kandnud vilja. 

Enne, kui Lucky uuringutele viiakse, peab ta veidi kosuma ja kasvama. Protseduurid ei ole aga odav lõbu — kui soovid Lucky päästjaid aidata kassipoja kasvatamisel, ravimisel ja vajaliku toidu soetamisel, siis saad seda teha neile annetades.

MTÜ SELTSKOND KÄPPADEL

SEB: EE301010220265348225

SWEDBANK: EE882200221067875769

Selgitusse märgi «Lucky».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles